Puvustusohjeet

Pukusuunnittelijan terveiset esiintyjille ja ohjaajille


Moikka! Olen Laura Hannula ja yhdessä me puvustamme Metsän lapsi -teoksen! Minun tehtävänäni on ollut suunnitella asuideoita, jotka te pääsette ryhmissä yhdessä tanssijoiden kanssa toteuttamaan.

Itselleni on tärkeää, että käytetään kierrätysmateriaaleja ja tehdään yhdessä. Varsinaiset puvustusohjeet, jotka sisältävät selkeät ohjeet kunkin roolihahmon asusta, löydät hahmoittain alempaa tältä sivulta. Tässä kirjeessä annan ohjeet materiaalihankintoihin, jotta voitte jo pikkuhiljaa etsiä tarvittavat asiat. Huomaathan, että osa lueteltavista vaatekappaleista tulee tanssijan päälle sellaisenaan, mutta osa leikellään ja tuunataan, eli ne eivät tule enää käyttökelpoisina takaisin.

Asut on suunniteltu niin, että niissä on ikätasolle sopivia askarteluideoita. Sen kummempia ompelutaitoja ei tarvita, käsin harsimalla ja jossain tapauksissa myös liimalla pärjää. Jos puuhapajan pitäminen tuntuu ohjaajalle itselleen epäluontevalta, kannattaa kysyä ottaisiko joku muu aikuinen asiasta kopin: hoitaisi tarvikkeiden hankinnan, tutustuisi ohjeisiin ja vetäisi talkoot.

Huom! Ladattava koko 8 Mt