SottiisiMoves 2020 – Hei lystiä!

Pispalan Sottiisissa juhlitaan ensi kesänä synttäreitä ja näin ollen näissä tansseissa on esillä sekä Tampere, että menneet vuodet. Nuorimpien tanssijoiden vuoro vallata lava on sunnuntaina, kun vietetään Sottiisisynttäreitä lasten ja nuorten kanssa. Joku saattaakin muistaa osan tansseista ollessaan itse lapsi tai nuori.

Kahdella- kokonaisuudessa on aloitustanssina Pispalan Sottiisi, johon Antti Savilampi on aikanaan tehnyt aikuisille tanssin. Toisena nähtävää Piiraspolkkaa on tanssittu Sottiisissa jo vuonna 1976 ja kokonaisuuden päättää Seni, joka muokkautui Baalit- kokonaisuuden versiosta. Kahdella sisältää jo jonkin verran enemmän parin kanssa tanssittavia osioita, joiden kautta harjaantuu paritanssillisuuskin.

Hei lystiä -kokonaisuuteen nostin arkistojen kätköistä esille Hei lystiä- tanssin, sekä alkuperäiseltä nimeltään olevan Helsingin matkan, joka nyt muovautui Tampereen matkaksi. Vanha tuttu, aikuistenkin ohjelmistossa oleva Talikkalan markkinoilla muokkautui myös lapsille. Kaikissa lauluissa on muokatut sanat. Niistä voi tehdä ryhmän omaan käyttöön, omalle alueelle sopivat vaihtamalla muutamia sanoja.

- Jutta Wrangén
lasten ja nuorten Sottiisisynttäreiden juhlapäämestari ja koreografi

Hei lystiä! -Sottiisisynttärit lapsille ja nuorille juhlitaan sunnuntaina 18.10.2020 Tampere-talossa. Alla esiteltyjen yhteisohjelmien lisäksi juhliin jännitystä tuo Tanssiralli-kansantanssikatselmuksen sarjanimeämisten julkistus ja kunniamainintojen jako. Juhlassa onnitellaan Sottiisia ja kurkistetaan jo vuoteen 2021 – mitä mahtaa olla Lappeenrannassa luvassa? Myös aikuiset ovat tervetulleita juhlimaan lasten kanssa!