Puvustusohjeet männinkäisille

Männinkäisten värimaailmaa ovat metsän sävyt: ruskea, vihreä, siniharmaa. Kohtaukseen sopivat erilaiset luonnolliset ja murretut värit. Huomioi, ettei asukokonaisuus jää liian tummaksi, käytä myös vaaleita ruskeita ja vihreitä.

Logoista ja kuoseista: Lapsille on saatavilla harmittavan vähän logottomia/kuosittomia vaatteita, mutta lopputuloksessa olisi tärkeää, että logot peittyvät ja kuosit ovat neutraaleja. Esimerkiksi pikkukukallinen paita saattaa kaukaa näyttää hyvinkin yksiväriseltä ja pallot tai raidat eivät automaattisesti viesti mitään, mutta paita jossa on näkyvästi traktoreita saattaa pompata ikävästi esiin kokonaisuudesta. “Pohjavaatetuksen” paidoista näkyviin tulevat lähinnä hihat. Tuunattavista T-paidoista logot ja kuvat on pääosin mahdollista leikata pois tai peittää koristeilla.

Pohjavaatetus:

Tanssijoille tulee ns. “pohjavaatetus” omista, sopivista vaatteista. Kaikkien vaatekappaleiden tulisi noudattaa hahmojen värimaailmaa.

Männinkäisten pohjavaatetus on: 

  1. Trikoopaita (voi olla lyhyt- tai pitkähihainen) 
  2. Collarit (väljemmät, paksummat housut) 

Listassa mainitsen sen vaihtoehdon, joka on minusta ensisijainen vaihtoehto visuaalisesti, mutta housut kuin housut.

Lisäksi TUUNAUKSEEN tarvitaan:

  1. iso T-paita (vähintään 1 paita per tanssija)
  2. villalankoja, nahkapaloja, karvaa, tupsuja tai kankaiden tilkkuja

Oleellista visuaalisesti:

Männinkäiset piiloutuvat huppuihinsa 1. kohtauksen lopussa ennen kuin jähmettyvät patsaiksi. Huput lasketaan, kun Männinkäiset heräävät ja jäävät tutkailemaan Melliä sateessa. Yleisilme saa olla metsässä römyävä ja mutaa pelkäämätön sankari, jonka vaatteista ja hiuksista löytyy yllätyksiä iltapesun jälkeenkin.

Tuunausideat

Huppu

Leikkaa aikuisen T-paidasta huppu asettamalla t-paita eteesi helma ylöspäin. Leikkaa hihansuut ja pääntie pyöreästi pois. Leikkaa kainaloiden kohdille ympyrät, joista kädet mahtuvat. T-paidan helmassa olevan käänteen voi leikata pois ja käyttää muihin koristeluihin tai jättää paikoilleen. Leikkaa tai pura pesulappu paidan sisältä pois, sillä muuten se saattaa vilahdella lavalla.

Jos huppu jää kainaloista löysäksi, kainaloon voi tehdä solmut.

Koristele huppu leikkaamalla reunoihin hapsuja, kiinnittämällä eri materiaaleista valmistettuja hapsuja, tupsuja ja erilaisia tilkkuja. Koristele myös hupun sisäpuolta.

Rannekkeet ja lahkeiden koristeet (tai hiusdonitsi)

T-paidasta yli leikatut hihansuut koristellaan myös tupsuin ja hapsuin. Koristeita voi käyttää esimerkiksi ranteissa, lahkeiden päällä tai hiuksissa.