Puvustusohjeet keijusille

Keijusten värimaailmaa ovat hempeät pastellisävyt: valkoinen, vaaleanharmaa, vaaleanpunainen, lila, vaaleansininen.

Logoista ja kuoseista: Lapsille on saatavilla harmittavan vähän logottomia/kuosittomia vaatteita, mutta lopputuloksessa olisi tärkeää, että logot peittyvät ja kuosit ovat neutraaleja. Esimerkiksi pikkukukallinen paita saattaa kaukaa näyttää hyvinkin yksiväriseltä ja pallot tai raidat eivät automaattisesti viesti mitään, mutta paita jossa on näkyvästi traktoreita saattaa pompata ikävästi esiin kokonaisuudesta. “Pohjavaatetuksen” paidoista näkyviin tulevat lähinnä hihat. Tuunattavista T-paidoista logot ja kuvat on pääosin mahdollista leikata pois tai peittää koristeilla.

Pohjavaatetus:

Tanssijoille tulee ns. “pohjavaatetus” omista, sopivista vaatteista. Kaikkien vaatekappaleiden tulisi noudattaa hahmojen värimaailmaa.

Keijusten pohjavaatetus on: 

  1. Trikoopaita (voi olla lyhyt- tai pitkähihainen) 
  2. Leggarit tai sukkikset ohjeissa olevan hameen kanssa
  3. Collarit (väljemmät, paksummat housut)


Lisäksi TUUNAUKSEEN tarvitaan:

  1. iso T-paita (vähintään 1 paita per tanssija)
  2. pieniä pitsiliinoja tai pitsinauhan pätkiä
  3. tylliä, organzaa, silkkihuiveja, ohutta pitsiverhoa (tilkut riittää)


HUOM!

  • Lapsi saa valita mieluisan asukokonaisuuden sukupuolesta riippumatta. 

  • Aikuis-lapsi-ryhmissä samoja ohjeita sovelletaan myös aikuisille.

  • Keijusilla pohjavaatetus saattaa jäädä enemmän näkymään kuin muilla hahmoryhmillä. Jos Keijusen paidassa on iso kuvio tai logo, sen voi peittää esimerkiksi sopivankokoisella pitsiliinalla (ompele kiinni käsin niin saat purettua myöhemmin irti).


Oleellista visuaalisesti:

Keijusten asuissa ei voi olla liikaa hörselöitä, joten koristella saa juuri niin paljon kuin lapsi haluaa. Koska lapsen kärsivällisyys ei välttämättä vielä riitä monen rusetin tai nauhan kiinnittämiseen, kannattaa koristeet ensin asetella paikalleen vaikka hakaneulalla tai reiästä pujottaen ja vasta myöhemmin kiinnittää ompelemalla (jos tarpeen). Samalla hypistelkää yhdessä materiaaleja, katsokaa kuinka hitaasti silkkihuivi leijailee maahan ja tutkailkaa langan reittejä pitsiliinoissa.

Tuunausideat

Hame

Aseta T-paita tasaisesti tasolle. Mittaa kainalosauman etäisyys pääntielle - tämä on hameen maksimipituus tästä paidasta. Jos tarvitset pidemmän hameen, tarvitset isomman T-paidan. Pääntiestä tulee hameen vyötärö, joten myöskään turhan isoa paitaa ei pienelle kannata valita.

Merkitse leikkausviiva mittaamalla pääntieltä hameen pituus tasaisesti alaspäin. Voit leikata hameen tasona: hameen takaosa jää hieman pidemmäksi. Mikäli hameen vyötärö jää löysäksi, pujota pääntiekaitaleen sisälle kuminauha tai käytä henkseleitä.

Koristele hame erilaisilla nauhoilla, pitsillä, kangastilkuilla, ruseteilla tms.

Tuubihuivi

Leikkaa T-paita kainaloiden alta poikki. T-paidan helmassa olevan käänteen voi leikata pois ja käyttää muihin koristeluihin tai jättää paikoilleen. Leikkaa tai pura pesulappu paidan sisältä pois, sillä muuten se saattaa vilahdella lavalla.

Koristele erilaisilla nauhoilla, pitsillä, kangastilkuilla, ruseteilla tms.

Käytä huivia löyhästi yksinkertaisena tai tiukasti kaksinkerroin.

Pipo

Leikkaa T-paidan hiha irti miehustasta. Leikkaa hihan sauman suuntaisesti, mutta noin 5-10 cm saumasta keskellepäin. Kasaa pipo hihan sauman kohdalta ja kiinnitä nauhalla tai kumilenkillä. Koristele erilaisilla nauhoilla, pitsillä, kangastilkuilla, ruseteilla tms.

Hihansuun ympärys on pipon ympärys, joten isommasta paidasta saat isomman pipon. Yhdestä T-paidasta tulee kaksi pipoa ja huivi.

Rannekkeet ja lahkeiden koristeet (tai hiusdonitsi)

T-paidasta yli leikatut hihansuut koristellaan myös nauhoin ja tilkuin. Koristeita voi käyttää esimerkiksi ranteissa, lahkeiden päällä tai hiuksissa.