Puvustusohjeet auroroille

Auroroiden värimaailmaa ovat revontulen voimakkaat sävyt: punainen, sähkönsininen, tummansininen, smaragdinvihreä ja violetti. Aluspaidaksi ja housuiksi käyvät myös metallinsävyt ja kiiltävä musta.

Logoista ja kuoseista: Lapsille on saatavilla harmittavan vähän logottomia/kuosittomia vaatteita, mutta lopputuloksessa olisi tärkeää, että logot peittyvät ja kuosit ovat neutraaleja. Esimerkiksi pikkukukallinen paita saattaa kaukaa näyttää hyvinkin yksiväriseltä ja pallot tai raidat eivät automaattisesti viesti mitään, mutta paita jossa on näkyvästi traktoreita saattaa pompata ikävästi esiin kokonaisuudesta. “Pohjavaatetuksen” paidoista näkyviin tulevat lähinnä hihat. Tuunattavista T-paidoista logot ja kuvat on pääosin mahdollista leikata pois tai peittää koristeilla.

Pohjavaatetus:

Tanssijoille tulee ns. “pohjavaatetus” omista, sopivista vaatteista. Kaikkien vaatekappaleiden tulisi noudattaa hahmojen värimaailmaa.

Auroroiden pohjavaatetus on: 

  1. trikootoppi tai aluspaidaksi sopiva t-paita 
  2. kiiltäväpintaiset leggarit tai verkkarit 

Listassa mainitsen sen vaihtoehdon, joka on minusta ensisijainen vaihtoehto visuaalisesti, mutta housut kuin housut.

Lisäksi TUUNAUKSEEN tarvitaan:

  1. iso T-paita (vähintään 1 paita per tanssija)
  2. kravatteja (2/tanssija)
  3. kiiltävien kankaiden tilkkuja, paljetteja, ketjuja, rintamerkkejä, nappeja tms.


HUOM!

  • Auroroiden asuun ja koreografiaan kuuluu huivi loimusametista. Leikkuuohjeet löydät alempaa tältä sivulta.
  • Huiville tehdään kravateista vyö, jossa huivia on helppo kuljettaa mukana. Ohjeet kravattivyöhön löydät alempaa tältä sivulta.

Oleellista visuaalisesti:

Aurorat ovat pelottomia oman tiensä kulkijoita, jotka ilmaisevat omaan persoonaansa voimakkaasti asuillaan ja hiuksillaan. Nyt on heidän vuoronsa loistaa, kimaltaa ja näkyä! Polkka vaatii asuilta kuitenkin huolellisuutta, sillä emme halua nähdä asujen varisevan lavalle. Koristeiden kiinnittämiseen kannattaakin käyttää aikaa ja testata toimivuutta harjoituksissa. Juuri Auroroilla kiinnittämisessä on kuitenkin ok, jos hakaneulat näkyvät - se kuuluu tyyliin!

Huivi

Huivi on oleellinen osa koreografiaa, joten se kannattaa ottaa osaksi harjoittelua mahdollisimman pian. Huivia kuljetetaan kravattivyössä.

Lataa huivin leikkausohjeet tästä.

Kravattivyö

Kravattivyötä käytetään huivin kuljettamiseen.

Katso ohjevideo tai lataa ohjeet tekstimuodossa alta.

Lataa kravattivyön ohjeet tästä.

Tuunausideat

Tuunattu paita

Ylisuuresta T-paidasta tehdään punk/glamrock-henkinen paita leikkaamalla siihen hapsuja, reikiä ja solmuja, sekä koristelemalla paitaa kimaltavin tilkuin, paljetein, napein tai ketjuin. Kiinnityksissä voi käyttää näkyvästi hakaneuloja tai rintanappeja. Pyri tuunauksellasi siihen, että paidassa mahdollisesti olevat logot tai tekstit leikkaantuvat tai peittyvät.

Erityisesti Pinterest on helppo kanava etsiä tapoja muokkaukseen. Olen koonnut tänne (https://fi.pinterest.com/lauraalaaijala/mets%C3%A4n-lapsi-pispalan-sottiisi-2022/aurorat/) muutamia ideoita, joista on helppo aloittaa. Kannattaa varata muutama ylimääräinen T-paita ideoiden kokeiluun ja harjoitteluun.

T-paitaa tuunatessa kannattaa myös huomioida kravattivyön+huivin sijainti!

Hiusdonitsi / rannekkeet ja lahkeiden koristeet

T-paidasta yli leikatut hihansuut koristellaan kangastilkuilla tms. Koristeita voi käyttää esimerkiksi ranteissa, lahkeiden päällä tai hiuksissa.

Pipo

Leikkaa T-paidan hiha irti miehustasta. Leikkaa hihan sauman suuntaisesti, mutta noin 5-10 cm saumasta keskellepäin. Kasaa pipo hihan sauman kohdalta ja kiinnitä nauhalla tai kumilenkillä. Koristele erilaisilla kangastilkuilla, paljeteilla, hakaneuloilla, rintamerkeillä tms.

Hihansuun ympärys on pipon ympärys, joten isommasta paidasta saat isomman pipon.