Tiivistelmä Metsän lapsen tarinasta

Melli on ihan tavallinen lapsi, joka tempautuu mukaan hurjaan seikkailuun omaan lähiympäristöönsä. Mellin seikkailumatkaoppaina toimivat suomalaisesta mytologiasta ja kansanperinteensä inspiraationsa saaneet hahmot: Männinkäiset, Keijuset, Aurorat ja Kivijalat.

Oppaidensa avustuksella Melli oppii sukeltamaan omaan mielikuvitukseensa ja tutustuu samalla itseensä. Hän löytää oman lähiympäristönsä ja oman sisäisen luontonsa, sekä oppii näkemään näiden loputtomat mahdollisuudet. Hän ymmärtää, ettei tarvitse ulkoista viihdykettä paetakseen tylsistymistä ja harmaita sadepäiviä. Kaikki ihmeellinen on jo hänen sisällään – mielikuvituksessa.

Metsän lapsi on draamallinen kokoillan teos, jossa jokaisella esiintyjällä on keskeinen asema tarinan eteen päin kuljettamisessa. Männinkäiset opastavat Mellin mielikuvituksen porteille ja näyttävät, että sadevesikaivo voikin olla hiidenkirnu ja kerrostalo jättiläinen, jos oikein tarkasti katsoo. Keijuset opettavat Melliä haaveilemaan ja luottamaan siihen, että hänkin voi Tinttaran tavoin olla mitä vain itse haluaa! Aurorat antavat Mellille itseluottamusta ja rohkeutta koetella omia rajojaan. Kivijalat vuorostaan opettavat, että olemalla oma itsensä on kaikista vahvin versio itsestään. Kivijalat kokoavat kaikki Mellin saamat neuvot yhteen ja auttavat Melliä kasvamaan ihka oikeaksi jättiläiseksi – Melli Metsämieleksi!

Metsän lapsi on kertomus itsensä ja oman sisäisen voimansa löytämisestä. Ja mikä parasta – jokainen esiintyjä on tämän teoksen päähenkilö!